After Forever (+Nightmare +Magica)

De laatste keer dat ik After Forever live zag spelen was toch alweer voor de release van hun laatste CD Remagine. Dus werd het tijd om ze weer eens mee te maken. De Doornroosje in Nijmegen was een mooie locatie om dat te doen. After Forever speelde in de Doornroosje als onderdeel van hun tour met support van het Franse Nightmare en het Roemeense Magica.

After Forever in de Doornroosje

een korte recensie voor geinteresseerden:

Nijmegen is niet ver weg vanuit Swalmen, maar het heeft een veel groter voordeel. Namelijk dat mijn zusje er tandheelkunde studeert en daar dus in het bezit is van een kamer. Met deze handige slaapplek en een uitnodiging voor het eten bij Bart, ging ik met de stoptrein naar Nijmegen. Rond 19.00u arriveerde ook Hans met de auto vanuit zijn werk en konden we het diner van op braziliaanse wijze gemaakte rijst, met ei, boontjes en gebakken banaan verorberen. Je zult wel denken, Jerom en vlees dan? Nou dat was er niet, maar gelukkig kon de hoeveelheid eten mijn maag toch stillen. Onder de snelle afwas ging tot onze verbazing de telefoon, waarmee Wouter meldde dat ie al klaar stond. Met de fiets zijn we daarop vertrokken richting Doornroosje.

Daar aangekomen zat in de bar Sander, dus daar natuurlijk even op af om hem te laten weten dat we er weer eens waren. Natuurlijk was ie aangenaam verrast en gaf ons een keuze welk nummer ze zouden spelen. Of een nummer van Iron Maiden of For whom the bell Tolls van Metallica. Voor de laatste viel voor ons allen behalve Wouter de keus, omdat we dat After Forever nog nooit hadden horen spelen.

Met het binnenkomen in de zaal binnenkwamen bleek Magica hun optreden al afgerond te hebben en was net Nightmare begonnen met hun Symphonische Trash heavy Metal. Hun muziek was goed aan te horen, maar ze speelden lang en naarmate de lengte was de originaliteit ver te zoeken en begon het dus steeds meer op elkaar te lijken. Verder was het zeker een goede opwarmer voor het optreden van After Forever. Zeker ook toen André, Bas en Joost nog even mee kwamen springen met Nightmare. Opgewarmd met de muziek en de iets te dure maar zeker zo lekkere flessen Hertog Jan kon het optreden van After Forever beginnen.

De logische opener is natuurlijk de intro van het laatste album en het daaropvolgende Come. Na Come, volgen nog enkele nummers van het laatste album en dan wordt er terug gegaan naar Decipher met een nummer van dat album. Er wordt zelfs nog verder terug gegaan naar Prison of Desire met het nummer beyond me. Na dit nummer verschijnt Floor in een witte jas voor het nummer Only Everthing. Na dit nummer zijn de heren aan de beurt en spelen ze, jawel, For whom the bell Tolls van Metallica. De zaal gaat steeds beter meedoen en dat merkt Floor als ze terug op het podium komt. Er volgen weer een paar nummers van Remagine met duivelshoorntjes bij Face your Demon. Ook wordt er nogmaals een nummer van Decipher gespeeld. Dan zit het er voor After Forever toch op. Ze gaan weg, maar komen terug voor een toegift van twee nummers, waarin een stuk van Kiss - I was made for loving you in verborgen zat en Joost met een draagbaar Keyboard rondrent. Na deze toegift gaat After Forever weg, maar komen toch nog terug voor een laatste groet. /Een Final Countdown, van Europe dus wordt de afsluiter waarmee de zaal helemaal uit hun dak gaat. Hiermee eindigt dan toch echt een zeer aangenaam, soms iets minder strak, maar een echt After Forever optreden in Doornroosje. Helaas kan ik niet de hele tracklist reproduceren, dus als iemand die heeft zet maar in de comments.

Na afloop was het handtekening jagen voor de toch wel in grote getale minderjarigen aanwezig, maar voor ons was het na een praatje met Luuk toch tijd om het vleestekort te gaan oplossen. Dus zijn we nog tot laat in een shoarmatent blijven hangen om daar nog wat oude herinneringen op te halen over onze "Sick Birthdays". 

In mijn fotoboek staan nog een aantal foto's. Je kunt ze zien door hier te klikken.



(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.